Jukkatalo, Honkarakenne ja Kastelli luotetuimmat talopakettimerkit


Jukkatalo on luotetuin talopakettialan tuotemerkki Suomessa. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Honkarakenteeseen ja kolmanneksi eniten Kastelliin. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki –tutkimuksesta.

Jukkatalo oli vertailun voittaja myös vuosi sitten tehdyssä kyselyssä, mutta silloin Kastelli oli kakkosena ja Honkarakenne kolmantena. Neljäntenä luottamusvertailussa oli nyt Älvsbyhus ja viidentenä Kannustalo. Vuosi sitten Älbsbyhus oli vertailussa kuudes ja Kannustalo seitsemäs.

Kuva: Thinkstock


Näin tutkimus tehtiin

Vuosittainen tutkimus toteutettiin Suomessa nyt kahdeksannentoista kerran. Tutkimus toteutettiin nettikyselynä ja vastaajia oli 2 082. Otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+ vuotta) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.

Tutkimuksessa selvitettiin avoimilla kysymyksillä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 45 eri tuoteryhmässä.

Tutkimukseen vastanneet ovat ensin nimenneet omasta mielestään eniten luottamansa merkin kysytyssä tuotekategoriassa, jonka jälkeen he arvioivat viiden eri ominaisuuden sopimista tähän tuotemerkkiin asteikolla 1-5. Arvioitavat ominaisuudet olivat: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva, kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen ja eettisesti vastuullinen. Lisäksi kysyttiin onko vastaaja valitsemansa merkin asiakas/onko käyttänyt viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana ja voisiko suositella sitä muille.

 


Lisätietoja tutkimuksesta ja sen tuloksista antaa tutkimuspäällikkö Tiina Suomela, (09) 503 4655, tiina.suomela@valitutpalat.fi


Luotetuin Merkki 2019 -tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet ja julkaistaan maaliskuun  loppuun mennessä.