Sokos Hotels yhä luotetuin hotelliketju


Sokos Hotels on säilyttänyt asemansa Suomen luotetuimpana hotelliketjuna. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Cumulukseen ja kolmanneksi eniten Scandic-ketjuun.

Cumuluksen sijoitus luottamusvertailussa nousi yhdellä pykälällä sen oltua vielä vuosi sitten kolmantena. Scandicin sijoitus puolestaan laski yhdellä pykälällä, koska se oli vuosi sitten toisella sijalla.

Scandic-ketju osti viime vuonna Restelin hotellitoiminnat, johon kuuluivat muun muassa Cumulus-hotellit.

Neljäntenä luottamusvertailussa on Radisson.

Kuva: Thinkstock


Näin tutkimus tehtiin

Vuosittainen tutkimus toteutettiin Suomessa nyt kahdeksannentoista kerran. Tutkimus toteutettiin nettikyselynä ja vastaajia oli 2 082. Otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+ vuotta) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.

Tutkimuksessa selvitettiin avoimilla kysymyksillä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 45 eri tuoteryhmässä.

Tutkimukseen vastanneet ovat ensin nimenneet omasta mielestään eniten luottamansa merkin kysytyssä tuotekategoriassa, jonka jälkeen he arvioivat viiden eri ominaisuuden sopimista tähän tuotemerkkiin asteikolla 1-5. Arvioitavat ominaisuudet olivat: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva, kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen ja eettisesti vastuullinen. Lisäksi kysyttiin onko vastaaja valitsemansa merkin asiakas/onko käyttänyt viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana ja voisiko suositella sitä muille.

 


Lisätietoja tutkimuksesta ja sen tuloksista antaa tutkimuspäällikkö Tiina Suomela, (09) 503 4655, tiina.suomela@valitutpalat.fi


Luotetuin Merkki 2019 -tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet ja julkaistaan maaliskuun  loppuun mennessä.