Tero Pitkämäki, Leo-Pekka Tähti ja Lasse Virén arvostetuimmat urheilijat

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on arvostetuin suomalainen urheilija. Toiseksi eniten suomalaiset arvostavat pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähteä ja kolmanneksi eniten 1970-luvun juoksijalegendaa Lasse Viréniä. Asia käy ilmi Valittujen Palojen kyselystä.

Neljäntenä arvostuskyselyssä on formulakuski Kimi Räikkönen, viidentenä ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne, kuudentena ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, seitsemäntenä formulakuski Valtteri Bottas, kahdeksantena entinen mäkihyppytähti Matti Nykänen, yhdeksäntenä keihäänheittäjä Antti Ruuskanen ja kymmenentenä entinen hiihtäjäsuuruus Juha Mieto.

Haastatelluista 15 prosenttia nimesi eniten arvostamakseen urheilijaksi Tero Pitkämäen. Leo-Pekka Tähteä arvosti eniten 11 prosenttia vastaajista ja Lasse Viréniä 8 prosenttia vastaajista.

Vastaajan sukupuoli vaikuttaa vastauksiin siten, että Leo-Pekka Tähti, Kaisa Mäkäräinen ja hiihtäjä Iivo Niskanen nauttivat hieman keskimääräistä suurempaa arvostusta naisvastaajien keskuudessa. Miesten suosikkeja ovat puolestaan Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, jääkiekkoilija Patrik Laine ja entinen jalkapallotähti Jari Litmanen.

Vastaajan ikä vaikuttaa niin ikään tulokseen siten, että Kimi Räikkönen ja Teemu Selänne nauttivat suhteellisesti suurinta suosiota alle 50-vuotiaiden keskuudessa, kun taas Tero Pitkämäen, Lasse Virénin, Kaisa Mäkäräisen, Antti Ruuskasen ja Iivo Niskasen arvostus korostuu 50 vuotta täyttäneiden vastaajien keskuudessa.

Kuva: thinkstock


Näin tutkimus tehtiin

Kysely toteutettiin yhteistyössä brittiläisen Wyman Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa online-tutkimuksena 4.10.-2.11.2017. Avoimeen kysymykseen vastasi 2082 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on +/-2,2 prosenttiyksikköä.

Tutkimuksessa haastateltavaa pyydettiin nimeämään eniten arvostamansa suomalainen elossa oleva urheilija.

Arvostetuimmat elossa olevat urheilijat

 1. Tero Pitkämäki
 2. Leo-Pekka Tähti
 3. Lasse Virén
 4. Kimi Räikkönen
 5. Teemu Selänne
 6. Kaisa Mäkäräinen
 7. Valtteri Bottas
 8. Matti Nykänen
 9. Antti Ruuskanen
 10. Juha Mieto
 11. Iivo Niskanen
 12. Patrik Laine
 13. Lauri Markkanen
 14. Jari Litmanen
 15. Sami Jauhojärvi
 16. Mika Häkkinen
 17. Jarkko Nieminen
 18. Siiri Rantanen
 19. Ewa Wahlström
 20. Seppo Räty
 21. (Paavo Nurmi)
 22. Kiira Korpi
 23. Saku Koivu

Lisätietoja asiasta antaa päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657 tai 040 7355953.


Luotetuin Merkki 2019 -tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet ja julkaistaan maaliskuun  loppuun mennessä.