AD luotetuin autokorjaamo

AD on luotetuin autokorjaamo Suomessa. Toiseksi luotetuin on Fixus. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä Luotetuin Merkki -tutkimuksesta. 

Kolmannella sijalla autohuolto-/korjaamoketjujen luottamusvertailussa on Toyotan merkkihuolto, neljäntenä on Mekonomen, viidentenä Autoasi, kuudentena Motonet ja seitsemäntenä Atoy. 

Autohuolto-/korjaamoketjut olivat nyt ensimmäistä kertaa mukana Luotetuin Merkki -kyselyssä. 

AD:n nimesi luotetuimmaksi ketjuksi 7,6 prosenttia vastaajista. Fixus sai 6,8 prosentin kannatuksen ja Toyota 5,5 prosentin kannatuksen. 

Luotetuimmat autohuolto-/korjaamoketjut 2021:

  1. AD 
  2. Fixus 
  3. Toyota 
  4. Mekonomen 
  5. Autoasi 
  6. Motonet 
  7. Atoy 
  8. Laakkonen 
  9. Delta Auto 
  10. Vianor  

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella viime vuoden lopulla. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2072 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.