Fazer luotetuin makeismerkki

Fazer on säilyttänyt asemansa luotetuimpana makeismerkkinä Suomessa vuonna 2022. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Pandan makeisiin ja kolmanneksi eniten Hariboon. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Fazer oli ykkönen ja Panda kakkonen myös vuosi sitten tehdyssä luottamuskyselyssä.

Fazerin nimesi luotetuimmaksi makeismerkiksi 75,4 prosenttia vastaajista. Fazer on ollut yhtäjaksoisesti luotetuin makeismerkki siitä lähtien, kun makeiset otettiin tutkimukseen mukaan vuonna 2007.

Luotetuimmat makeismerkit Suomessa 2022 (suluissa vuosi 2021)

  1. Fazer (1)
  2. Panda (2)
  3. Haribo (-)
  4. Halva (3)
  5. Malaco (5)

Näin tutkimus tehtiin
Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella viime vuoden lopulla. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2006 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin CIL Suomi Oy:n asiakasrekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.

 

Luotetuin Merkki 2023 -tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet.

SIVUSTOA PÄIVITETÄÄN PARHAILLAAN.

Kysy lisää: Jouni Kohonen (jouni.kohonen@valitutpalat.fi) tai Tiina Suomela (tiina.suomela@valitutpalat.fi)