Suomi luottaa Askoon

Asko on luotetuin huonekalualan tuotemerkki Suomessa.

Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Sotkaan ja kolmanneksi eniten Ikeaan. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Asko oli huonekalualan luottamusvertailun ykkönen, Sotka kakkonen ja Ikea kolmonen myös vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa.

Neljänneksi nousi nyt Jysk, joka oli vuosi sitten viidentenä. Masku oli nyt luottamusvertailussa viidentenä oltuaan vuosi sitten kuudentena. Isku tippui nyt kuudenneksi oltuaan vuosi sitten neljäntenä. Vepsäläinen säilytti sijoituksensa ja oli seitsemäntenä, niin ikään Stemma säilytti sijoituksensa kahdeksantena.

Askon nimesi luotetuimmaksi huonekaluliikkeeksi 23,7 prosenttia vastaajista. Sotkalla vastaava luku oli 17,5 prosenttia ja Ikealla 15,7 prosenttia.

Luotetuimmat huonekalukaupat Suomessa 2021 (suluissa vuosi 2020)

  1. Asko (1)
  2. Sotka (2)
  3. Ikea (3)
  4. Jysk (5)
  5. Masku (6)
  6. Isku (4)
  7. Vepsäläinen (7)
  8. Stemma (8)

 


Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2072 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin CIL Suomi Oy:n (Valitut Palat) asiakasrekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.
Tutkimusta tehty vuosittain vuodesta 2001 lähtien.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143

 


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.