Osuuspankki on luotetuin pankki

Osuuspankki on Suomen luotetuin pankki. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Toisella sijalla pankkien ja rahoituslaitosten luottamusvertailussa on Nordea ja kolmannella sijalla S-Pankki. Neljäntenä luottamusvertailussa on Danske Bank, viidentenä Säästöpankki ja kuudentena POP Pankki.

Pankkien luottamusvertailun kuusi kärkinimeä ja niiden keskinäiset sijoitukset säilyivät ennallaan vuosi sitten tehtyyn kyselyyn verrattuna.

Luotetuimmat pankit/rahalaitokset Suomessa 2019 (suluissa vuosi 2018): 

1. Osuuspankki (1)
2. Nordea (2)
3. S-Pankki (3)
4. Danske Bank (4)
5. Säästöpankki (5)
6. POP Pankki (6)
7. Handelsbanken (-)
8. Oma Säästöpankki (-)

————————————————————————————————————-

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella vuoden 2018 syksyllä. Tulokset valmistuivat vuodenvaihteessa 2018/2019. Tutkimus toteutettiin onlinetutkimuksena. Otos poimittiin tilaajarekisteristä ja  tulokset painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi. Vastaajia oli kaikkiaan 2040. Tutkimuksessa selvitettiin avoimilla kysymyksillä, mitkä ovat vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 45 eri tuoteryhmässä. Vuoden 2019 tutkimus oli yhdeksästoista tutkimusvuosi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657, 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.

————————————————————————————————————

Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.


Luotetuin Merkki 2020 -tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet. Sivustoa päivitetään parhaillaan!
Kysy lisää: Jouni Kohonen (jouni.kohonen@valitutpalat.fi) tai Tiina Suomela (tiina.suomela@valitutpalat.fi)

Päivitämme sivustoa parhaillaan. Pahoittelemme sivuston päivityksestä johtuvaa häiriötä.