Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki

Saarioinen on säilyttänyt asemansa luotetuimpana valmisruokamerkkinä Suomessa vuonna 2022. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Kotimainen Saarioinen on pitänyt valmisruokien ykköstilaa luottamusvertailussa vuodesta 2003 eli niin kauan kuin valmisruokamerkki-kategoria on ollut tutkimuksessa mukana.

Atria säilytti kakkossijansa ja Kokkikartano kolmossijansa valmisruokien luottamusvertailussa.

Saarioista piti luotetuimpana valmisruokamerkkinä 37,0 prosenttia vastaajista. Atriaa kannatti 23,5 prosenttia ja Kokkikartanoa 19,0 prosenttia vastaajista.

Luotetuimmat valmisruokamerkit Suomessa 2022 (suluissa vuosi 2021)

  1. Saarioinen (1)
  2. Atria (2)
  3. Kokkikartano (3)

Näin tutkimus tehtiin
Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella viime vuoden lopulla. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2006 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin CIL Suomi Oy:n asiakasrekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.