Samsung on luotetuin älypuhelinmerkki, Nokia kakkonen, Apple kolmonen

Samsung on luotetuin älypuhelinmerkki Suomessa. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Nokiaan ja kolmanneksi eniten Appleen.

Samsung oli luotetuin älypuhelin ja Nokia toiseksi luotetuin myös vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa. Nyt kolmanneksi tullut Apple oli vuosi sitten neljäntenä, kun nyt neljänneksi tullut Huawei oli vuosi sitten kolmantena.

Viidenneksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Honoriin, joka oli vuosi sitten älypuhelimien luottamusvertailussa niin ikään viidentenä.

Samsungin nimesi luotetuimmaksi älypuhelimeksi 40,3 prosenttia kyselyyn vastanneista. Nokian nimesi luotetuimmaksi 15,0 prosenttia vastaajista, Applen 14,2 prosenttia vastaajista ja Huawein 13,2 prosenttia vastaajista.

Luotetuimmat älypuhelinmerkit Suomessa 2020 (suluissa vuosi 2019)

  1. Samsung (1)
  2. Nokia (2)
  3. Apple (4)
  4. Huawei (3)
  5. Honor (5)
  6. Sony (6)
  7. Oneplus (7)
  8. LG (8)
  9. Motorola (-)

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella loppuvuodesta 2019. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2124 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.


Luotetuin Merkki 2021 -tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet. Sivustoa päivitetään parhaillaan!
Kysy lisää: Jouni Kohonen (jouni.kohonen@valitutpalat.fi) tai Tiina Suomela (tiina.suomela@valitutpalat.fi)

Päivitämme sivustoa parhaillaan. Pahoittelemme sivuston päivityksestä johtuvaa häiriötä.