Samsung on luotetuin älypuhelinmerkki, Nokia kakkonen, Huawei kolmonen

Samsung on luotetuin älypuhelinmerkki Suomessa. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Nokiaan ja kolmanneksi eniten Huaweihin.

Samsung oli luotetuin älypuhelin ja Nokia toiseksi luotetuin myös vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa. Nyt kolmanneksi tullut Huawei oli vuosi sitten neljäntenä, kun nyt neljänneksi tullut Apple oli vuosi sitten kolmantena.

Viidenneksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Honoriin, joka oli vuosi sitten älypuhelimien luottamusvertailussa kuudentena.

Luotetuimmat älypuhelinmerkit Suomessa 2019 (suluissa vuosi 2018)

  1. Samsung (1)
  2. Nokia (2)
  3. Huawei (4)
  4. Apple (3)
  5. Honor (6)
  6. Sony (5)
  7. Oneplus (7)
  8. LG (8)

————————————————————————————————————-

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella vuoden 2018 syksyllä. Tulokset valmistuivat vuodenvaihteessa 2018/2019. Tutkimus toteutettiin onlinetutkimuksena. Otos poimittiin tilaajarekisteristä ja  tulokset painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi. Vastaajia oli kaikkiaan 2040. Tutkimuksessa selvitettiin avoimilla kysymyksillä, mitkä ovat vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 45 eri tuoteryhmässä. Vuoden 2019 tutkimus oli yhdeksästoista tutkimusvuosi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657, 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.

————————————————————————————————————

Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.


Luotetuin Merkki 2020 -tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet. Sivustoa päivitetään parhaillaan!
Kysy lisää: Jouni Kohonen (jouni.kohonen@valitutpalat.fi) tai Tiina Suomela (tiina.suomela@valitutpalat.fi)

Päivitämme sivustoa parhaillaan. Pahoittelemme sivuston päivityksestä johtuvaa häiriötä.