Suomalainen luottaa Nokian Renkaisiin

Nokian Renkaat on luotetuin autorengasmerkki Suomessa. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta. 

Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Micheliniin ja kolmanneksi eniten Continentaliin. 

Neljänneksi luotetuin tuotemerkki autonrenkaiden alalla on Goodyear. 

Rengasmerkkien neljän kärki säilyi ennallaan vuosi sitten tehtyyn kyselyyn verrattuna. 

Viidentenä luottamusvertailussa oli Hakkapeliitta, joka on yksi Nokian Renkaiden valmistamista rengasmerkeistä. 

Kuudentena autonrenkaiden luottamusvertailussa oli nyt Bridgestone, joka oli vuosi sitten sijalla 7. Sijalla 7 oli nyt Hankook, joka oli vuosi sitten sijalla 5. Pirelli säilytti 8. sijansa vertailussa. 

Kyselyssä peräti 54,6 prosenttia vastaajista nimesi Nokian Renkaat luotetuimmaksi rengasmerkiksi. Michelin sai kyselyssä 16,7 prosentin kannatuksen ja Continental 8,9 prosentin kannatuksen. 

Mainintoja saivat lisäksi muun muassa seuraavat rengasmerkit: 

Kumho 
Gislaved 
Dunlop 
Firestone 
Viking 


Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella viime vuoden lopulla. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2072 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.