Suomi luottaa Askoon, Sotkaan ja Ikeaan

Asko on luotetuin huonekalualan tuotemerkki Suomessa.

Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Sotkaan ja kolmanneksi eniten Ikeaan. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Asko oli huonekalualan luottamusvertailun ykkönen, Sotka kakkonen ja Ikea kolmonen myös vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa.

Isku säilytti niin ikään sijoituksensa luottamusvertailussa ja tuli jälleen neljänneksi. Viidentenä oli nyt Jysk, joka oli vuosi sitten kuudentena.

Masku oli nyt luottamusvertailussa kuudentena oltuaan vuosi sitten viidentenä.Vepsäläinen oli nyt seitsemännellä sijalla oltuaan vuosi sitten kahdeksantena. Stemma tippui nyt kahdeksanneksi oltuaan vuosi sitten seitsemäntenä.

Askon nimesi luotetuimmaksi huonekaluliikkeeksi 23,8 prosenttia vastaajista. Sotkalla vastaava luku oli 18,6 prosenttia ja Ikealla 17,1 prosenttia.

Luotetuimmat huonekalukaupat Suomessa 2020 (suluissa vuosi 2019)

  1. Asko (1)
  2. Sotka (2)
  3. Ikea (4)
  4. Isku (4)
  5. Jysk (6)
  6. Masku (5)
  7. Vepsäläinen (8)
  8. Stemma (7)

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella loppuvuodesta 2019. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2124 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.


Päivitämme sivustoa parhaillaan. Pahoittelemme sivuston päivityksestä johtuvaa häiriötä.