Terveystuotteiden luotetuimmat: Burana, Multivita, Finrexin, Benecol ja A.Vogel

Burana luotetuin särkylääkemerkki

Orionin Burana on luotetuin särkylääkemerkki Suomessa. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa GlaxoSmithKlinen tuotemerkkiin Panadoliin ja kolmanneksi eniten Ibumaxiin, joka on Vitabalansin markkinoima tuotemerkki. Särkylääkkeiden kolmen kärki säilyi ennallaan vuoden 2018 tutkimukseen verrattuna. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Neljäntenä särkylääkkeiden luottamusvertailussa oli nyt Para-Tabs ja viidentenä Aspirin. Vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa Para-Tabs oli kuudentena ja Aspirin neljäntenä.

Multivita luotetuin vitamiinivalmiste

Luotetuin vitamiinivalmistemerkki Suomessa on Orionin Multivita. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Toiseksi eniten suomalainen kululttaja luottaa Multi-tabsiin, jonka taustalla on Pfizer-konserniin kuuluva Ferrosan. Kolmanneksi eniten ääniä vitamiinivalmisteiden luottamusvertailussa sai Orion.

Vitamiinivalmistemerkkien kolmen kärki säilyi ennallaan vuoden 2018 tutkimukseen verrattuna.

Neljäntenä vitamiinivalmisteiden luottamusvertailussa oli nyt Berocca ja viidentenä Vitaepro, joka vielä vuosi sitten oli kahdeksantena.

Finrexin ykkönen flunssalääkkeissä

Finrexin on luotetuin flunssalääke Suomessa. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Buranaan ja kolmanneksi eniten Panadoliin. Kolmen luotetuimman flunssalääkkeen lista säilyi ennallaan vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna.

Neljäntenä flunssalääkkeiden luottamusvertailussa oli viime vuoden tapaan Coldrex. Viidentenä oli Posivil, joka vuosi sitten oli seitsemäntenä.

Benecol on luotetuin terveysvaikutteinen elintarvike

Raisio-konsernin kehittämä Benecol-tuotesarja on säilyttänyt asemansa Suomen luotetuimpana terveysvaikutteisena elintarvikemerkkinä. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Toiseksi eniten kuluttajat luottavat Becel-tuotemerkkiin, jonka taustalla on kansainvälinen elintarvikekonserni Unilever. Kolmantena terveysvaikutteisten elintarvikemerkkien listalla on Valio.

Terveysvaikutteisten elintarvikkeiden kolmen kärki säilyi ennallaan vuoden 2018 tutkimukseen verrattuna.

Neljäntenä vertailussa oli nyt Activia ja viidentenä Gefilus. Vuosi sitten Activia oli tutkimuksessa viidentenä ja Gefilus neljäntenä.

A.Vogel  luotetuin luontaistuotemerkki

A.Vogel on kuluttajien eniten luottama luontaistuotemerkki Suomessa. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Toisena luottamusvertailussa on nyt Life ja kolmantena Möller.

Vuosi sitten ykkösenä oli niin ikään A.Vogel, kakkosena Life ja kolmosena Möller.

Neljäntenä luontaistuotemerkkien luottamusvertailussa oli nyt Frantsila ja viidentenä Vitaepro.

 

————————————————————————————————————-

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella vuoden 2018 syksyllä. Tulokset valmistuivat vuodenvaihteessa 2018/2019. Tutkimus toteutettiin onlinetutkimuksena. Otos poimittiin tilaajarekisteristä ja  tulokset painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi. Vastaajia oli kaikkiaan 2040. Tutkimuksessa selvitettiin avoimilla kysymyksillä, mitkä ovat vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 45 eri tuoteryhmässä. Vuoden 2019 tutkimus oli yhdeksästoista tutkimusvuosi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657, 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.

————————————————————————————————————

Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.


Luotetuin Merkki 2020 -tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet. Sivustoa päivitetään parhaillaan!
Kysy lisää: Jouni Kohonen (jouni.kohonen@valitutpalat.fi) tai Tiina Suomela (tiina.suomela@valitutpalat.fi)

Päivitämme sivustoa parhaillaan. Pahoittelemme sivuston päivityksestä johtuvaa häiriötä.