Tikkurila luotetuin merkki maalausalalla

Tikkurila on luotetuin tuotemerkki maalausalalla  Suomessa. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Teknokseen ja kolmanneksi eniten Tikkurilan brändiin, Miranoliin. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Vuosi sitten tehdyssä kyselyssä maalausalan luotetuin merkki oli niin ikään Tikkurila ja kakkosena oli Teknos. Panu oli vuosi sitten kolmantena ja Miranol neljäntenä. Panu on maalivalmistaja Teknoksen tuotemerkki.

Viidentenä luottamustutkimuksessa oli nyt Vinha, joka oli vuosi sitten kuudentena. Uula tippui nyt kuudenneksi oltuaan vuosi sitten viidentenä.

Kyselyssä 54,1 prosenttia vastaajista nimesi Tikkurilan luotetuimmaksi maalialan tuotemerkiksi.

Luotetuimmat maalimerkit Suomessa 2020 (suluissa vuosi 2019)

  1. Tikkurila (1)
  2. Teknos (2)
  3. Miranol (4)
  4. Panu (3)
  5. Vinha (6)
  6. Uula (5)

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella loppuvuodesta 2019. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2124 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.


Luotetuin Merkki 2021 -tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet. Sivustoa päivitetään parhaillaan!
Kysy lisää: Jouni Kohonen (jouni.kohonen@valitutpalat.fi) tai Tiina Suomela (tiina.suomela@valitutpalat.fi)

Päivitämme sivustoa parhaillaan. Pahoittelemme sivuston päivityksestä johtuvaa häiriötä.