Tutkimus kuluttajien luottamuksesta automerkkeihin

Stock of cars in showroom of automobile dealer

Suomalainen luottaa Toyotaan, Volvoon ja Mercedes-Benziin

Japanilainen Toyota on säilyttänyt asemansa luotetuimpana automerkkinä Suomessa. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa ruotsalaiseen Volvoon ja kolmanneksi eniten saksalaiseen Mercedes-Benziin. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

Toyotan ykkössijoitus säilyi ennallaan vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna. Toyota on ollut luotetuin automerkki Suomessa jo 13 vuotta peräkkäin.

Volvo säilytti niin ikään asemansa luottamusvertailun hopeasijalla.

Mercedes-Benz vahvistui, VW heikentyi

Mercedes-Benz nousi luottamusvertailussa kolmossijalle oltuaan vuosi sitten neljäntenä. Volkswagen puolestaan putosi nyt neljännelle sijalle oltuaan vuosi sitten kolmosena. Volkswagen on ollut viimeisten 12 kuukauden aikana julkisuudessa päästötesteihin liittyvien huijausepäilyjen vuoksi.

Viidennellä sijalla luottamusvertailussa oli nyt Ford kuten vuoden takaisessa kyselyssä. Nissan säilytti niin ikään asemansa ollen kuudentena.

Opel ja Kia nousivat, Skoda laski

Opel oli nyt luottamusvertailussa seitsemäntenä, kun se vuosi sitten oli kahdeksantena. Skodan sijoitus oli nyt kahdeksas, kun se vuosi sitten oli seitsemäntenä. Peugeotin sijoitus säilyi ennallaan yhdeksäntenä.

Kia nousi yhden pykälän sijalle kymmenen. Audin asema luottamusvertailussa koheni niin ikään yhdellä pykälällä ollen nyt sijalla 11.

Citroën putosi luottamusvertailussa kaksi pykälää ollen nyt sijalla 12. BMW, Hyundai, Renault ja Mazda sen sijaan kohensivat asemiaan yhdellä pykälällä.

Fiat ponnisti vertailussa sijalle 17 oltuaan vuosi sitten sijalla 19.

Vahvinta luottamusta Toyota ja Volvo nauttivat naisten keskuudessa, kun taas Mercedes-Benz ja Volkswagen nauttivat suurempaa luottamusta miesten keskuudessa.

Automerkkien ominaisuuksiin liittyvissä kysymyksissä Volkswagen sai 13 luotetuimmasta automerkistä alhaisimman arvosanan ”eettisestä vastuullisuudesta”. Volkswagenia on viimeisten 12 kuukauden aikana ravistellut skandaali, kun yhtiötä on epäilty päästötestihuijauksesta.

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa Valittujen Palojen Luotetuin Merkki -tutkimusta, joka toteutettiin yhdessä brittiläisen Wyman Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa viime vuoden lopulla. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi noin 2000 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Tutkimuksen virhemarginaali on enintään +/-3,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657, 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.

—————————————————————————————–

Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 27 painoksena.

 

 

Päivitämme sivustoa parhaillaan. Pahoittelemme sivuston päivityksestä johtuvaa häiriötä.