Tutkimus kuluttajien luottamuksesta terveysalan toimijoihin

Male doctor with stethoscope on gray background .

Suomi luottaa Terveystaloon
Terveystalo on luotetuin yksityinen lääkäriasemaketju Suomessa. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Mehiläiseen ja kolmanneksi eniten Diacoriin. Yksityisten lääkäriasemien viiden kärki säilyi luottamusvertailussa ennallaan viime vuoteen verrattuna. Neljänneksi luotetuin oli Dextra ja viidenneksi luotetuin oli Aava.

Terveystalo ja Diacor yhdistyvät tänä vuonna. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi fuusion maaliskuussa.

 

Burana on Suomen luotetuin särkylääke
Orionin Burana on luotetuin särkylääkemerkki Suomessa. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa GlaxoSmithKlinen tuotemerkkiin Panadoliin ja kolmanneksi eniten Ibumaxiin, joka on Vitabalansin markkinoima tuotemerkki. Särkylääkkeiden kolmen kärki säilyi ennallaan vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna. Neljänneksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Aspiriniin ja viidenneksi eniten Ibusaliin.

 

Multivitaan luotetaan eniten vitamiinivalmistemerkeissä
Luotetuin vitamiinivalmistemerkki Suomessa on Orionin Multivita. Toiseksi eniten suomalainen kululttaja luottaa Multi-tabsiin, jonka taustalla on Pfizer-konserniin kuuluva Ferrosan. Kolmantena luottamusvertailussa on Bayerin Berocca. Vuosi sitten tehdyssä luottamusvertailussa ykkösenä oli Multitabs, kakkosena Multivita ja kolmosena Vitaepro.

 

Optikkoliikeketjujen luotetuin on Instrumentarium
Optikkoliikkeiden luottamusvertailussa Instrumentarium säilytti ykkössijansa ja Silmäasema säilytti kakkossijansa vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna. Kolmossijalle nousi Specsavers, joka vielä vuosi sitten oli neljännellä sijalla. Neljänneksi luotetuin optikkoketju on Nissen, joka vuosi sitten oli kolmantena. Synsam säilytti viidennen sijansa.

 

Luontaistuotemerkkien joukossa A.Vogel on luotetuin
A.Vogel on luotetuin luontaistuotealan tuotemerkki Suomessa. Toisena luottamusvertailussa on Life ja kolmantena Bioteekki. Vuosi sitten ykkösenä oli niin ikään A.Vogel, kakkosena Life ja kolmosena Vitaepro. Möller säilytti luontaistuotteiden luottamusvertailussa neljännen sijansa ja Tri Tolonen viidennen sijansa.

 


 

Näin tutkimus tehtiin
Kysely on osa Valittujen Palojen Luotetuin Merkki -tutkimusta, joka toteutettiin yhdessä brittiläisen Wyman Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa viime vuodenvaihteessa. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi noin 2000 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657, 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.

Päivitämme sivustoa parhaillaan. Pahoittelemme sivuston päivityksestä johtuvaa häiriötä.