04/02/2016

Luotetuin Merkki näkyy

Useat tutkimuksessa luotetuimmiksi äänestetyt tuotemerkit käyttävät Luotetuin Merkki -logoa näyttävästi markkinoinnissaan. Logo näkyy televisiossa, myymälöissä, printtimainonnassa, autoteippauksissa, apteekeissa, netissä, sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeissä, ulkomainonnassa, tuotepakkauksissa, messuilla ja tapahtumissa.

Myös kuluttaja hyötyy Luotetuin Merkki -tutkimuksesta. Uusia tuotteita tulee markkinoille kaiken aikaa ja kuluttajan on joskus vaikea tietää onko tuote kokeilemisen arvoinen. Esimerkiksi tietokoneita tai kameroita voi olla vaikea verrata, jos ei itse satu olemaan asiantuntija. Kalliimmissa hankinnoissa, kuten auton tai asunnon ostotilanteessa voi myöskin mietityttää, mihin uskaltaa sijoittaa rahansa. Luotetuimpia Merkkejä kysytään tavallisilta suomalaisilta kuluttajilta ja usein paras ja rehellisin neuvontaja on toinen kuluttaja, jolla on kokemusta tuotteesta.

Logo tunnetaan ja tunnistetaan vuosi vuodelta paremmin. Tunnettuutta mitataan nettipaneelissa/Syno Int. Uusimmassa, vuoden 2018 kyselyssä vastaajina oli 1 009 suomalaista, 18-80 -vuotiasta henkilöä, joista 43 % tunnisti logon.